facebook tracking

“Det är inspirerande att gå till jobbet, jag lär mig mycket nytt varje dag!”

Sofia Granfors har varit i koncernen sedan augusti 2017 och efter ett rollbyte har hon landat i rollen som E-mobility Manager på Volkswagen. En roll som hon fick genom eget driv och lyhördhet från hennes chef och HR-avdelningen.
– Volkswagen Group Sverige AB är ett stort bolag med många möjligheter att utvecklas, såväl personligt som yrkesmässigt. Jag har bara positivt att säga om dem som arbetsgivare!, berättar Sofia Granfors.

Tidigare arbetade Sofia som produktchef för Golf och Polo på Volkswagens produktavdelning men ganska snart annonserade Sofia sin vilja att utmanas mer till hennes chef och HR-avdelningen. Hon fick då erbjudandet om att ansvara för elektrifieringen på Volkswagen.

– Jag ville utvecklas och sökte en större utmaning för att kunna arbeta mer strategiskt inom produkt- och affärsutveckling, berättar Sofia. 

Sofia driver och ansvarar för projektet att lansera Volkswagens nya elbilar ID. i Sverige. Det är ett omfattande och viktigt projekt där hennes roll innebär att anpassa konceptet för den svenska marknaden. Att vara omgiven av kompetenta och inspirerande medarbetare är en viktig framgångsfaktor enligt Sofia.

– Det är inspirerande att gå till jobbet, jag lär mig mycket nytt varje dag! Vår sammanhållning och den kompetens som finns inom bolaget är anmärkningsvärd. Jag trivs superbra och det är en ynnest att få arbeta i ett spännande och aktuellt område inom bolaget.

För att kunna anpassa produkten för den svenska marknaden arbetar Sofia tätt med fabriken i Tyskland som driver produktutvecklingen. I rollen ingår även områden såsom marknadsföring, PR, försäljning, service och laddningsinfrastruktur. E-mobilitet- och hållbarhetsarbetet är högt prioriterat inom koncernen och genom att lansera ID.-familjen kommer vi att bidra till minskade utsläpp. 

– Vi arbetar för miljön och har hundra procent fokus på en hållbar framtid. Hållbarhet speglar sig även i att Volkswagen Group Sverige AB är en trygg arbetsgivare som tar hand om sina medarbetare. Det är dessutom ett roligt varumärke att arbeta med! Många medarbetare har varit här under en lång tidsperiod och kunnat utveckla sin karriär utan att byta företag. Det är ett gott tecken att många stannar inom bolaget, avslutar Sofia Granfors.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor