facebook tracking

Den perfekta balansen mellan karriär och familjeliv

Magkänslan sa åt Sanna Strömbäck att välja bort en fast tjänst med gångavstånd mot att pendla till Södertälje för ett sex månaders vikariat. Hon har inte ångrat beslutet en enda dag sedan dess. Idag, 11 år senare, är hon marknadschef på Porsche.

– Volkswagen Group Sverige AB har mycket att erbjuda som arbetsgivare, möjligheterna är oändliga. Många har varit här länge och det är ett gott tecken. Av mig får de det bästa betyget då jag varit här i 11 år!

Sanna har gjort en intern karriärutveckling genom att gå från marknadskoordinator till PR-ansvarig och marknadschef på SEAT. För att nu arbeta som marknadschef på Porsche. Under den här resan har hon dessutom varit föräldraledig två gånger.

– När jag gick hem på föräldraledighet räknade jag aldrig med att få komma tillbaka till exakt samma position, men jag hoppades självklart. För mig blev det ännu bättre. Efter första föräldraledigheten blev jag erbjuden jobbet som marknadschef på SEAT och efter andra barnet sökte jag ”drömjobbet” på Porsche och fick det. Jag har stor respekt för att Volkswagen Group Sverige AB skapat dessa möjligheter för mig. 

Livspusslet är inte alltid lätt att få ihop, men är det någon som lyckas med det så är det Sanna. Både hon och hennes man innehar positioner som kräver mycket av dem. Hur gör hon egentligen för att klättra i karriären samtidigt som hon är en bra förälder?

– Min grundvärdering är att alltid göra det lilla extra, även om det är ett jobb som inte syns. Det kommer ALLTID löna sig. Sedan är balans viktigt för mig. Om jag har balans kommer jag göra ett bra jobb och vara en bra mamma, och tvärtom. Då kan jag leverera i båda avseenden. Men inget kommer gratis – hårt jobb är det enda som gäller, det finns inga genvägar! 

Stöttning i form av flexibla arbetstider möjliggör att Sanna ena dagen kan åka hem tidigare för att få värdefull tid med barnen, för att en lördag kunna medverka vid ett event med Porsche. Det är balans i livet för Sanna. Hon ger mycket till företaget men är tacksam över det hon får tillbaka. Vidare beskriver hon arbetsmiljön som stimulerande och motiverande, vilket krävs för att hålla ett högt tempo. Hon anser att Volkswagen Group Sverige är ett lyhört företag som månar om personalen. 

– Värderingarna är starkt befästa i företaget. Här har vi högt i tak, vågar säga vad vi tycker och cheferna är lyhörda. Det skapar en känsla av att man är viktig. Vi stöttar varandra för att vi ska vara hållbara under en lång tid som arbetstagare. Det är en ynnest att få arbeta med ett sådant passionerat team med naturligt driv. 

Att investera tid i personalen är något Sanna ser som den röda tråden. Under sina 11 år i koncernen har hon upplevt att cheferna tagit sig tid att investera i personalens karriärutveckling. Minnena från den första tiden när hon blev omhändertagen och pushad är något hon ofta tänker på. Nu vill hon ge tillbaka.

– Det har investerats mycket tid i mig och att sätta mig in i fler perspektiv i bilbranschen för att jag ska göra ett bättre jobb och kunna anta nya utmaningar. Utvecklingsmöjligheterna som finns här är helt fantastiska. Jag vet till exempel flera utbildade ekonomer som gått från controllers till försäljningschefer eller affärsutvecklare. Det är en otrolig styrka att kunna använda kompetens inom företaget på det sättet. Får man in en fot kan många dörrar öppnas!, avslutar Sanna.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor