facebook tracking

Regionchefen David Zetterman om sitt inbyggda driv och styrkan inom VW-koncernen

David Zettermans gedigna karriär inleddes med en ingenjörsexamen i Gävle. Sedan dess har den karaktäriserats av flertalet chefspositioner inom bilhandelsbranschen och fortskrider för tillfället med rollen som regionchef på Volkswagen Group Sverige (VGS). Med ansvar över det geografiska området mellan Stockholm och Kiruna innefattar arbetet många resdagar – något som driver David framåt då han brinner för personlig kundkontakt. 

Mekandet etablerade en grund för yrkeslivet 
Uppväxten i den lilla byn Vattlång utanför Hudiksvall präglades av aktivitet i form av olika sporter, trygghet och framför allt – att meka med mopeder, traktorer och bilar. Motorfordon av alla dess slag stod högt upp på intresselistan. Hobbyn väckte senare engagemang för det teoretiska, vilket resulterade i en ingenjörsexamen efter en fyraårig teknisk linje med maskininriktning. Kunskap som därefter kompletterades med en elevingenjörsutbildning.

– Jag fick höra av en dåvarande kollega att Scania sökte elevingenjörer. Min ansökan gick igenom och jag blev antagen till konstruktionslinjen. När jag klev av bussen på stationen i Södertälje kände jag mig ganska vilsen – men där började min resa som har lagt grunden till det jag gör idag. Det var fantastiskt lärorikt, stimulerande och utvecklande, inleder David. 

Volkswagen-Group-Sverige-David-Zetterman_Scania.jpg

Vägen mellan försäljning och lönsamhet 
I sin nuvarande roll som regionchef har David daglig kontakt med de återförsäljare som finns i regionen. Syftet med rollen är att underlätta återförsäljarnas vardag, fungera som ett bollplank vid verksamhetsfrågor och som rådgivare vid problemhantering. David beskriver även det inbyggda drivet och förmågan att bygga relationer som viktiga beståndsdelar inom arbetet. 

– Det viktigaste inom min roll är att stötta, coacha och rådgiva – men ibland även styra! I vissa fall behöver jag ställa krav och använda mitt eget driv för att få saker att ske. Här har jag stor nytta av min långa arbetslivserfarenhet inom bilbranschen som givit mig förståelse för processens alla delar – hur vägen mellan försäljning och lönsamhet fungerar, berättar David. 

En gedigen karriärresa 
Produktchef, ÅF-utvecklingsansvarig, försäljningschef, projektledare, regiondirektör, vd och regionchef på flertalet företag – Davids karriärresa har varit ytterst omfattande inom branschen. Davids tidigare erfarenheter utgör en avsevärd förmån i hans befintliga roll som är ständigt omväxlande och utmanande, då blir det en extra trygghet att kunna luta sig tillbaka på en stabil arbetsgivare. 

– VGS är en otroligt proffsig, stabil och fantastiskt bra arbetsgivare. Jag har känt mig välkommen sedan dag ett och på det här kontoret är det uppenbart att framgång skapar framgång. Som regionchef värdesätter jag att atmosfären på VGS genomsyras av harmoni – i kombination med att jag får arbeta med intressanta och spännande produkter!, avslutar David. 3 snabba med David Zetterman 

Vad uppskattar du mest med VGS som arbetsgivare? 
– Stabiliteten och styrkan i organisationen. 

Vilket är ditt hittills bästa minne från VGS?
– Allt ifrån de vardagliga uppgifterna, till olika projekt, resor och alla människor jag har lärt känna genom åren. Det finns en delaktighet som givit mig många möjligheter jag inte hade fått annars. 

Om du får summera din karriärresa? 
– Det är bra att ha planer, drömmar och visioner i livet. Men det är också viktigt att förbereda sig på att allt inte alltid blir som man har tänkt sig. Det har varit en lärorik och fantastisk resa på många sätt!

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor