facebook tracking

Peter Holmqvist om effektiv lager- och posthantering med hållbarhet i fokus

Peter Holmqvist har arbetat på Volkswagen Group Sverige AB sedan 1994. Större del av sin tid inom koncernen har han haft en operativ nyckelroll som produktionssamordnare på lagret. En intern karriärutveckling ledde till att han idag innehar titeln som “Intern Service” inhouse, och finns alltid nära till hands vid behov av logistisk hjälp. Möt en av VGS:s mest lojala medarbetare – Peter Holmqvist!    

Att optimera och effektivisera arbetsdagarna är viktigt när det handlar om lager- och posthantering. Under sin tid som produktionssamordnare på VGS lärde sig Peter att arbeta både snabbt och noggrant. Detta har kommit väl till användning i hans nuvarande roll som “Intern Service”. Som titeln skvallrar om ansvarar han idag över varierande uppgifter vad gäller både hållbarhetsrelaterade frågor och logistik. 

– Man kan säga att jag och mina kollegor tillhör en slags hjälpfunktion här på VGS. Jag växlar mellan typiska vaktmästaruppgifter och att informera om hur källsorteringen ska skötas på rätt sätt, berättar Peter. 

Med hållbarhet i fokus 
Det är inte bara källsortering som står på agendan. Peter ansvarar bland annat över posthantering, utkörning, fastighetsunderhåll, beställningar från leverantörer och övriga hållbarhetsfrågor. Det sistnämnda tas på stort allvar då det på VGS är centralt att arbeta med långsiktiga lösningar. Som en del i det arbetet genomfördes kampanjen #Project1Hour med syftet att Volkswagen-koncernen med 660 000 medarbetare under en timme skulle utveckla konkreta förbättringar för att minska klimatpåverkan! Under Earth Day den 22 april närvarade Peter under aktiviteten, där han både utbildades och påmindes om vikten av att arbeta hållbart i så många led som möjligt.

– Det finns möjlighet att göra det mesta när man jobbar på VGS. Jag har fått gå på ett flertal teoretiska kurser och utbildningar via jobbet, samtidigt som jag också ser konkret förbättring inom dessa områden. Organisationen lever som den lär! Vi har till exempel precis bytt vår tidigare postbil till en ren elbil. Sådana förändringar känns bra, berättar Peter.  

Att hålla ihop trots avstånd 
I och med att arbetet är bundet till en fysisk byggnad tillhör Peter en av få medarbetare på VGS som fortfarande arbetar på plats, trots covid-19. Enligt Peter har det gått bra att som avdelning hålla avstånd och samtidigt hålla ihop.

– Jag har bra kamrater runt mig, vi är ett bra gäng. Det är en stor anledning till varför jag trivs så bra, berättar Peter. 

Vilket är ditt bästa minne hittills från tiden på VGS?
– Det finns flera, men jag tänker lite extra på att jag faktiskt träffade min fru här på jobbet. Kärleken växte fram successivt, i början var vi bara kollegor. Men att vi hittade varandra tillhör såklart bland det bästa som har hänt mig på VGS – precis som att jag har lärt känna många vänner för livet här, avslutar Peter. 

Volkswagen-Group-Sverige-AB-Peter-Holmqvist-1.jpg

 

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor