facebook tracking

Över tjugo år inom VW-koncernen tyder på utvecklingsmöjligheter och god arbetsmiljö

Carola Klingvall har ett flertal betydande roller inom Volkswagen Group Sverige AB i bagaget. Hon har arbetat som VD-assistent och PR-ansvarig på SEAT, projektledare på Scanias marknadsavdelning samt marknads- och PR-koordinator på Porsche. Sedan sju år tillbaka arbetar hon på Audi och sedan snart ett år tillbaka i rollen som Retail och CRM-manager. Det är minst sagt en imponerande resa!

Carola har arbetat inom VGS sedan 1997, då hon assisterade dåvarande VD Bertil Moldén på SEAT. Efter en tid uppmuntrades Carola att studera en kvällskurs på Berghs School of Communication – vilket senare resulterade i en roll som PR-ansvarig för varumärket. 

– Det stöd och den uppmuntran jag fick av Bertil la grunden för min karriär inom PR och marknadsföring. Att kunna utvecklas så mycket som jag har gjort inom en och samma koncern är fantastiskt och få förunnat, berättar Carola. 

Med världen som marknad 
Efter några år på SEAT övergick Carola till att arbeta på marknadsavdelningen som projektledare på Scania, där hon fick bred inblick i arbetet på fabriksnivå.Med världen som marknad arbetade Carola med varumärkets kommunikation och kunskap kring olika kulturer var av betydande vikt för goda resultat. 

– Scania är ett stort och tryggt varumärke, den erfarenheten gav mig en väldigt bra grund kring kommunikation på global nivå, berättar Carola. 

Tack vare utvecklingsmöjligheterna på VGS kunde Carola efter några år på Scania ta sig an ytterligare en ny tjänst. Hon började arbeta med PR och marknad på Porsche i en roll med stort fokus på kundrelationer. Carola trivdes med att arbeta gentemot kund, vilket är en anledning till att hon idag arbetar som Retail & CRM-manager på Audi. I hennes dagliga arbete ingår kontakt med återförsäljare, dialog med audiförare och kommunikativa uppdrag såsom produktion av nyhetsmail och arbete med varumärkets kundtidning.

– Att arbeta nära kund handlar om att snabbt och pricksäkert få en uppfattning om kundens behov, samtidigt som vi behöver ta hänsyn till hur koncernen arbetar inom den berörda frågan. Det är utmanande men oerhört kul, ingen dag är den andra lik! berättar Carola.  

En koncern fylld av framåtanda 
Carolas karriär inom VGS har präglats av såväl personlig som arbetsrelaterad utveckling. En anledning till att hon valt att arbeta kvar inom koncernen är det genuina intresset för bilar – men likväl den familjära stämning som genomsyrar företaget. Enligt Carola är koncernen en trygg och jämlik arbetsplats som alltid strävar framåt. Hon fascineras över att det efter 23 år fortfarande finns många varumärken och avdelningar att utforska.

– Det finns en styrka inom koncernen och en bredd i både roller och uppdrag, vilket skapar nästintill oändliga möjligheter. Alla medarbetare arbetar aktivt med att vara konstruktiva, lyhörda och inkluderande. Under corona har vi varit snabba och flexibla i vår omställning, vilket visar på en tydlig kommunikation mellan kollegor och chefer!, berättar Carola. 

Avslutningsvis, vilket är ditt hittills bästa minne från de gångna åren? 
– Ett av många fina minnen är presseventet och provkörningen av Porsche 911 i Santa Barbara, det är något jag ser tillbaka på med glädje!, berättar Carola.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor