facebook tracking

“Det är det absolut roligaste jobbet jag haft i hela mitt liv!”

Redan första dagen kände Monica Bohlin att hon hade hittat rätt, prestigelöshet och värme satt i väggarna som hon själv uttrycker det. Det var roligt att gå till jobbet. Tre år senare är känslan ännu starkare.

Det som gjorde att Monica sökte sig efter nya utmaningar var önskan om utveckling och möjlighet att påverka. Volkswagen Group Sverige AB är ett ledande företag med driv och utmaningar i snabb teknisk utveckling och där ledarskap driver affären. Det i samverkan med det geografiska området en bit från storstaden var avgörande faktorer.

– Rollen som Training Manager Business för Training Academy är det roligaste jobbet jag haft i hela mitt liv, alla kategorier. Det är en vi-känsla på Training Academy som jag skattar högt, berättar Monica Bohlin.

Training Academy utbildar återförsäljarnätverket och servicepartners inom områdena teknik samt service, sälj och management med cirka 100-150 deltagare på plats dagligen. Vi jobbar med deltagarcentrerad utbildning, med fokus på interaktivitet och kreativitet, vilket innebär att deltagarna får jobba hands-on i workshops, grupparbeten och rollspel. Det skapar fysiska erfarenheter och stöttar lärandet. Totalt är det 21 medarbetare som driver kompetensutvecklingen framåt.

– Det är fantastiskt att få leda det här teamet. Jag har själv ett otroligt högt engagemang och jag upplever att det gäller alla inom Training Academy. Vi har ett driv och visar att vi levererar. Konstanta förändringar gör att vi blir vassare hela tiden.

Ett närvarande ledarskap är något som ligger i fokus på Training Academy. Med tre ledare har de valt ett delat ledarskap där medarbetarna fått önska den chef de vill bli coachade av. Det innebär att ledarna arbetar tight ihop med såväl verksamhets- som personalfrågor. Det ger enligt Monica en fantastisk möjlighet att nyttja kompetenser, erfarenheter och resurser.

– Jag har aldrig upplevt det tidigare på det sätt som jag gör här, det är otroligt inspirerande för mig som chef. Vi har ett närvarande ledarskap och vi fokuserar på att vår personal ska trivas och bidra.

Varje måndag startar teamet med ett pulsmöte där de tillsammans går igenom tre frågeställningar, Vad gjorde du bra förra veckan? Vad är fokus den här veckan? Hur mår du? Detta är kopplat till respektive medarbetare för att reflektera, skapa delaktighet och ge feedback. Det är ett prioriterat möte som sammanlagt tar 30 minuter.

– Vi är duktiga på att reflektera, även när vi har lyckats bra. Det är ett otroligt bra sätt att starta veckan på och det skapar engagemang och delaktighet. Det är en viktig del i vårt jobb med att skapa hållbara team.

Utvecklingsfrågor är något som premieras på Training Academy för att driva arbetet framåt.

– Jag arbetar strategiskt och långsiktigt med utvecklingsfrågor för att rusta oss för framtiden. Alla har chans att påverka och mitt jobb handlar bland annat om att fånga upp det som sägs och ta tillvara på det. Training Academy har spetskompetens i att kunna ta fram relevanta utbildningsinsatser utifrån behov.

Training Academy har som vision att vara en strategisk kompetenspartner som är förstahandsvalet. De vill samla all utbildning i huset under ett tak. De har kommit en lång väg på resan och gjort en hel del förändringar.

– Jag brinner för det vi ska åstadkomma. Vi är ett grymt gäng och jag är så stolt över att få jobba här och få vara en del av teamet avslutar Monica Bohlin.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor