facebook tracking

“Min spontanansökan gav mig möjligheten att kliva rakt in i en ny bransch”

Inför sommaren 2019 skickade Sofie Lindesten en spontanansökan till Volkswagen Group Sverige AB (VGS). Hon tog steget rakt in i en helt ny bransch och kände sig välkommen och omhändertagen från första dagen, trots nervositet över nya intryck. Efter knappt ett år inom koncernen beskriver hon VGS som en trygg arbetsgivare – med en kultur som genomsyras av lyhördhet, starka relationer och teamkänsla. 

Driv och intresse för logistik 
Sofies arbetslivserfarenhet grundar sig i många år inom ICA-koncernen, där hon klättrade från extrapersonal, till heltidsanställd och sedan egenkontrollsansvarig. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för logistik och har fullföljt en tvåårig YH-utbildning inom området. Inför sommarrekryteringen uppmärksammades Sofie av Daniel Wennerqvist, chef för Billogistikavdelningen.

– Till en början gällde tjänsten sommarjobb under sex veckor. Tack vare faktorer, som att en kollega på avdelningen bytte tjänst inom företaget, blev anställningen förlängd. Jag kunde tillgodoräkna den förlängda arbetstiden som praktik inom min utbildning, och när VGS utlyste min nuvarande tjänst tog jag chansen att söka den!, berättar Sofie.

Nya utvecklingsmöjligheter varje dag
Sedan årsskiftet arbetar Sofie som koordinator på avdelningen för billogistik. Avdelningen fungerar som en kommunikativ brygga mellan märken, återförsäljare och köpare. I hennes roll ingår även intern dialog kring vilka bilar som ska importeras, arbete med modellkoder, samt att assistera vid lanseringar och ta del av kvalitets- och miljöarbetet kring billogistik.

– Jag lär mig något nytt varje dag! Att vara ny inom en bransch är utmanande och ständigt utvecklande. Miljön på VGS har alltid varit tillåtande, och jag har haft ytterst hjälpsamma kollegor som funnits där som en hjälpande hand med svar på frågor, fortsätter Sofie. 

En trygg avdelning med högt i tak 
Arbetsmiljön inom koncernen präglas av en öppen kultur med högt i tak – medarbetarna arbetar tätt tillsammans, hjälps åt och upprätthåller en ständig dialog. Till följd av corona arbetar numera i princip hela avdelningen hemifrån, en omställning som de har hanterat genom att hitta nya lösningar för att bevara samma kommunikation. 

– Vår stabila grund betyder mycket i det här läget. Trots att vi inte kan arbeta under samma tak för tillfället möjliggör vi fortsatt öppen kontorsmiljö på distans via mail och telefon. Det skapar dessutom rum för kreativitet och nytänk. Att ha kollegor som är närvarande och kompetenta är något jag beundrar – jag trivs otroligt bra på jobbet!, avslutar Sofie. 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor