facebook tracking

“Vägarna till karriärutveckling finns där om man väljer att söka sig dit!”

Marcus Akmal har varit i koncernen sedan 2010 och har tagit klivet från försäljare och försäljningschef hos en av våra återförsäljare till att i april 2018 ta steget att bli Head of Fleet på SEAT.

Volkswagen Group Sverige AB är en arbetsgivare i världsklass. Möjligheterna till karriärutveckling har medfört att jag inte haft anledning att söka arbete på annat håll, berättar Marcus Akmal.


Tävlingsmänniskan i Marcus driver honom framåt i en föränderlig bransch. På samma sätt som branschen genomgår en transformation gällande mobilitet och digitalisering, har även Marcus utvecklats inom koncernen. Han har nyligen inlett en resa som Head of Fleet på SEAT och ser positivt på framtiden. Med frihet under ansvar har han tagit sig an uppgiften att bygga upp affärsområdet inom SEAT från grunden.

– Det är oerhört motiverande att få driva affärsområdet och de aktiviteter som jag anser är väsentliga för att vi ska nå våra mål. Volkswagen Group Sverige AB är en klockren arbetsgivare på så sätt, att man kan utvecklas i sin arbetsroll och som person, berättar Marcus.

Han beskriver arbetet som ett ständigt lärande, där man aldrig någonsin blir fullärd. När han nu innehar en chefsposition vill han kunna erbjuda sin personal det han själv fått utrymme för – vidareutbildning och möjligheter att utvecklas.

– Har man luckor inom något kompetensområde är man bara några utbildningar från att täcka dem. Det känns outstanding att erbjudas dessa möjligheter på alla nivåer inom koncernen!, berättar Marcus.

Arbetsmiljön präglas av driv, högt tempo och högt i tak. En kultur präglad av hög personlig integritet bland medarbetarna främjar kvalitativa diskussioner. Att ingå i en koncern som omfattar sex varumärken inger dessutom trygghet och inspiration.

– När man ser att det går bra för övriga varumärken vill man steppa upp och leverera ännu mer. Drivet som finns inom koncernen smittar av sig och det är något som ligger mig varmt om hjärtat, säger Marcus.

Rollen som han besitter idag innebär en föränderlig arbetsmiljö – ena dagen arbetar han tätt med andra kollegor i öppet kontorslandskap, en annan dag är han ute på fältet hos återförsäljare. Det är en diversitet i arbetet vilket han beskriver som extremt tilltalande. 

– Det fina med den här arbetsmiljön är att kunna styra arbetet själv och det ligger i linje med koncernens hållbarhetsarbete. Balans mellan arbetsliv och privatliv ger utrymme för en hållbar vardag. Det stödet finns absolut från min arbetsgivare, avslutar Marcus Akmal.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor