facebook tracking

Lollo drivs av ett arbete som gör skillnad på sista raden

Med stor erfarenhet inom såväl marknadsföring som grafisk produktion har Lollo Löv-Brundell ansvar för koncernens inköp av kommunikationsleverantörer. Hon har rollen som inköpare och utför ett omfattande arbete som kräver god kompetens inom marknadsföring.

Att en koncern så stor som Volkswagen Group Sverige AB är en av Sveriges största medieköpare är kanske ingen överraskning. VGS-koncernen innefattar Din Bil, Volkswagen Finans Sverige AB, Europcar, After Sales, Das WeltAuto och sex stycken varumärken* som koncernen är så stolta över. Det innebär minst sagt ett omfattande arbete och Lollo har varit en del av inköpsteamet sedan åtta år tillbaka. 

– Inköpsavdelningen består av ett effektivt team som vänder ut och in på alla projekt och processer för att fortsätta kunna leverera till våra uppdragsgivare. Jag ansvarar på egen hand över koncernens inköp av kommunikationsleverantörer, inleder Lollo. 

I hennes roll ingår förhandlingar med externa byråer och implementering av avtal. Den större delen av hennes tid går åt till att upprätta, korrekturläsa och fastställa avtal vilket innebär en del administration. Vid större upphandlingar är hon en av dem som presenterar uppdrag för inköpsavdelningen i Tyskland. 

– Det är roligt att kunna ge mer än vad uppdragsgivare förväntar sig, mitt mål är att se till att de har tydliga avtal utan frågetecken. Att arbeta med så kompetenta uppdragsgivare gör det såklart både roligare och enklare, fortsätter Lollo. 

För uppdragsgivarna är det viktigt att hålla sig uppdaterade, vilket Lollo bistår med genom att bland annat ha god koll på existerande avtal. Under de senaste åren har avtalshanteringen utvecklats i en mer hållbar riktning med förbättrade system. Lollo lägger stor vikt vid att skapa goda relationer med leverantörer och är kontaktperson för många av de leverantörer VGS arbetar med. Det är en viktig del i hennes arbete och för framtida utveckling. 

– Det är viktigt att få input från våra leverantörer och jag vill kombinera det administrativa arbetet med strategiskt arbete vilket jag får göra när jag arbetar i organisationen, berättar Lollo. 

Lollo beskriver Volkswagen Group Sverige AB som en öppen och jämställd arbetsgivare, något som är utmärkande för en koncern i den omfattningen. 

– Koncernen uppmuntrar frihet under ansvar och medarbetarna blir litade på. Jag känner mig sedd och det är viktigt för mig att kunna ha den flexibiliteten, berättar Lollo.

Ett av hennes bästa minnen berör den situation då hon har förhandlat fram avtal som förändrat siffrorna på sista raden.

*Våra märken: Volkswagen Personbilar, Audi, ŠKODA, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche.


Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor