facebook tracking

“Det är viktigt att våga ge sig på nya utmaningar och samtidigt våga göra fel”

Från reservdelslagret till regionchef inom försäljning – en karriärresa som uttrycker möjligheterna att klättra inom en och samma koncern. För 25 år sedan började Joakim Falkestedt sin resa inom koncernen. En resa som präglats av personligt driv, nyfikenhet och tävlingsinstinkt kombinerat med en uppmärksam och trivsam organisation.
– Det har varit både utmanande och lite läskigt att byta roller. Det är utmaningarna som har tagit mig dit jag är idag, inleder Joakim Falkestedt, regionchef försäljning på Volkswagen Group Sverige AB.

Att klättra inom en koncern kräver att både medarbetare och arbetsgivare arbetar utifrån samma förutsättningar och mot samma mål. Det kräver att arbetsgivare uppmärksammar och vågar tro på sina medarbetare. Att Volkswagen Group Sverige AB gör just det är något Joakim kan skriva under på. Samtidigt krävs det hårt jobb och ett trivsamt arbetsklimat, vilket är två av anledningarna till varför Joakim fortsatt sin karriärresa hos VGS.

– Hos VGS finns alla förutsättningar för en karriärresa. Det finns inga begränsningar utan det är upp till en själv att visa framfötterna och jobba hårt vilket Volkswagen Group Sverige AB uppmärksammar och tar vara på. Det är en koncern som genomsyras av positivitet och teamkänsla på såväl arbetsplatsen som mellan medarbetare och arbetsgivare, fortsätter Joakim.

Under Joakims tid på Volkswagen Group Sverige AB har han haft många olika roller som gett honom erfarenheter och insikt i organisationen. Från att arbeta på reservdelslagret till att idag ansvara för relationen med 18 återförsäljare, vara med i förhandlingar och värna om sitt team. Målet är att driva försäljning vilket innebär flera kundbesök i veckan och många timmars resande. Vägen dit har varit utmanande och bland annat inneburit att Joakim balanserat studier och arbete. Tack vare chefer som trott på Joakim och som vågat ge honom ansvar visade det sig att hårt arbete lönar sig.

– Det är viktigt att våga ge sig på nya utmaningar och samtidigt våga göra fel. Man lär sig av sina misstag och jag har alltid känt att chefer och kollegor har min rygg. Vår företagskultur andas förtroende vilket i praktiken gör att jag vågar ta mig an nya roller och uppgifter, berättar Joakim.

Utveckling är Joakims motto och bränsle, en personlig egenskap som varit avgörande i karriärutvecklingen. De olika arbetsområdena har resulterat i en förståelse för hela bilaffären som process. Den tekniska kompetensen från tiden på verkstaden och expertisen från rollen som produktspecialist samt produktchef uttrycks i Joakims goda förmåga för kundrelationer.

– Det är både en spännande och rolig utmaning att skapa personliga relationer med 18 olika återförsäljare. Det gäller att anpassa sig efter varje person och agera kameleont från det ena besöket till det andra, berättar Joakim.

Joakim har upplevt många roliga och utvecklande händelser på Volkswagen Group Sverige AB. Ett minne som ligger Joakim varmt om hjärtat var möjligheten att arbeta med Audi i Åre i början av karriären. Förutom att arbetet med körsäkerhet på is var roligt var det även en viktig milstolpe i Joakims karriärresa och förmodligen en stor anledning till att han, över 25 år senare, fortfarande är en del av koncernen.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor