facebook tracking

Jimmy Törngren, teknisk chef på Porsche, firar 20-årsjubileum inom VW-koncernen

För 20 år sedan inledde Jimmy Törngren sin karriär på Din Bil, en återförsäljare under Volkswagen Group Sverige AB (VGS), som tekniker. Sedan dess har han klättrat inom koncernen till sin nuvarande roll som teknisk chef – med övergripande ansvar över all teknisk support för Porsche i Sverige. I år firar Jimmy 20-årsjubileum på Porsche och han drivs av att utveckla framtidens teknologi. 

Från flygtekniker till bilbranschen
Jimmys intresse för fordon etablerades redan i tidig ålder och mynnade ut i att han valde fordonsgymnasiet i Luleå. Där studerade han vidare till flygtekniker, men intresset för bilar var större än flygplan och han valde att byta färdriktning till bilbranschen. År 2000 blev Jimmy anställd på dåvarande Porsche Stockholm, på Östermalm. 

– Jag arbetade som tekniker i tolv år innan jag blev rekryterad till Porsche Sverige med ansvar för teknisk support. Till en början involverade rollen endast teknisk support för återförsäljarna i Sverige, men det utvecklades snabbt till fler ansvarsområden som support för reservdelar, system och garantifrågor. Det är fantastiskt utvecklande att göra karriär på VGS, inleder Jimmy. 

Länken mellan fabrik och återförsäljare 
Sedan 2019 innehar Jimmy titeln teknisk chef på Porsche Sverige. Han har, tillsammans med en kollega, det yttersta ansvaret över att bedriva all teknisk support för Porsche i Sverige. Arbetet består av tät kontakt med såväl återförsäljare som fabriker, för att lösa komplexa problem och ha en kontinuerlig omvärldsbevakning. 

– I mitt arbete fungerar jag som en länk mellan våra fabriker och återförsäljare. Det som är unikt med Porsche är att vi har bilar producerade från 1950-talet till 2020 – vilket innebär att vi kan få in en bil på service från 70-talet ena dagen och en elektrifierad bil nästa dag. Vi ska kunna erbjuda support oavsett! Här är min roll ganska unik i Sverige, framför allt med tanke på min breda kompetens och att jag själv har meckat mycket under mina tidiga år i branschen, berättar Jimmy. 

Engagemang och drivkraft
Jimmys erfarenhet är inte bara bred inom branschen, utan även inom VW-koncernen. På Porsche Sverige och avdelningen för after sales är de fem medarbetare som arbetar i ett sammansvetsat team – där alla har stort engagemang och driv för branschen. Jimmy beskriver att han uppskattar arbetsmiljön som är mycket omväxlande och utmanande. 

– Vi älskar det vi gör! Alla i teamet brinner för arbetet och vi har otroligt roligt längs vägen. Den familjära känslan och det starka varumärket håller mig fortfarande kvar efter 20 år – sportbilar är livet och vi är unika i det vi gör, avslutar Jimmy. 3 snabba med Jimmy Törngren

Vilket är ditt hittills bästa minne från dina 20 år på VGS? 
– Jag har hunnit vara med om mycket och har lika många fina minnen. Men ett av mina bästa minnen är när jag fick möjlighet att besöka Porsches utvecklingsavdelning i Weissach, Tyskland. Det var otroligt häftigt och slår det mesta! 

Hur speglar sig företagets värderingar driv, integritet och hållbarhet i ditt arbete?
– Det speglar allt vi gör. Vi är ett mycket engagerat team där alla brinner för sin sak och har ett starkt driv framåt – vi älskar vårt arbete och lämnar inget åt slumpen. 

Vad är mest spännande i ditt arbete på Porsche?
– Det absolut roligaste är att det alltid händer något nytt och aldrig står still. Utvecklingen går ofattbart fort och det är spännande att få hänga med på resan mot elektrifiering. Min nya favoritbil Taycan bevisar att framtiden redan är här – och vi driver utvecklingen!

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor