facebook tracking

Jimmy Mikkelsen byter Audi Sverige mot Audi Kina

Under de tre närmsta åren byter Jimmy Mikkelsen rollen som Head of Aftersales på Audi Sverige till Vice President Aftersales på Audi Kina. Det är ett spännande och utvecklande steg i Jimmys karriärutveckling och via VGS kanaler kommer vi få följa resan från förberedelser och arbete till hemkomst.

Jimmy blev tillfrågad om att flytta till Kina av sin tidigare chef som numera är President Audi Kina. Det stod tidigt klart att intresset fanns där och i november 2018 valde han att tacka ja till den nya tjänsten. Med rollen kommer ett ökat ansvar, vilket var det som lockade mest. Den kinesiska marknaden skiljer sig väsentligt från den svenska marknaden. Kina är Audis största marknad.

– I Sverige är vi sju personer på min avdelning och i Kina blir vi 150 stycken. Jag går från 250 000 stycken bilar i omlopp till 4 000 000 stycken. Det handlar dessutom om 506 verkstäder, till skillnad från Sveriges 91 verkstäder, berättar Jimmy.

Hur har förberedelserna sett ut?
– Det är en av de första gångerna VGS flyttar någon till Kina vilket innebär att strukturen inte var helt satt från start och då har jag blivit den som format och lett processen. Konkret innebär förberedelserna bland annat att söka visum vilket har varit en besvärlig process som dragit ut på tiden. Packningen är färdig och i väskan finns enbart kläder, resten ordnar jag på plats.

Vad ser du som den största utmaningen?
– I Kina har de ett two management system vilket innebär att vi blir två stycken Vice President Aftersales. Det blir en ny utmaning när det gäller ledarskap och det kommer utveckla mig som person och karriärmässigt.

Hur känner du inför resan?
– Rent yrkesmässigt är jag säker på att jag kommer att klara det galant, jag ser fram emot att komma igång med arbetet! Det personliga planet är en helt annan fråga. Den kinesiska kulturen, luftföroreningarna och privatlivet är betydande skillnader. Företaget erbjuder ett antal hemresor under åren och det känns tryggt. Det är någon form av skräckblandad förtjusning men sammanfattningsvis har jag fjärilar i magen!

I skrivande stund närmar det sig avfärd och Jimmy Mikkelsen berättar att han är förväntansfull och nervös på samma gång. Måndagen den 8 april lyfter flygplanet mot en ny spännande resa i Jimmys karriär. Håll utkik i våra kanaler efter fler uppdateringar!


Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor