facebook tracking

"Det är individen som driver projektet, inte tvärtom"

Isabelle Hanna är 27-åringen som inte räds för att ta plats och skynda på utvecklingen. Med dubbla examina och en bakgrund på Toyota och ABB var hon som driven akademiker redo för nya utmaningar. Hon valde att sikta in sig på Volkswagen Group Sverige AB och hon har aldrig ångrat sitt beslut.

– Rekryteringsannonsen från Volkswagen Group Sverige AB var som klippt och skuren för mig rent kompetensmässigt. Utöver det har jag alltid haft ett stort intresse för bilbranschen och jag ville flytta tillbaka till Södertälje, säger Isabelle. 

Sedan 2016 har hon tagit klivet från produktkoordinator till produktchef för reservdelar, ett rollbyte som hon klassar som det bästa minnet inom koncernen. Hon hyllar de drivna och ambitiösa kollegorna som hon aldrig har en tråkig stund med. Att vara omgiven av kollegor och en chef som ser en är extremt värdefullt. Trots att hon är en ung kvinna som säger sitt har hon aldrig upplevt att kollegorna uppfattar henne som ett hot, utan snarare en möjlighet. 

– Jag har trivts redan från första stund och jag klickade direkt med min chef. En intresserad chef är en förutsättning för att kunna växa, och det har jag fått utrymme för att göra här. Jag är en självständig person som behöver köra mitt race och i kombination med vägledning och tillit från chefen kan jag nå det bästa resultatet. Du finns och du hörs inom den här koncernen. Här väljer många att stanna för att de känner att de kan påverka på riktigt, berättar Isabelle.

Rollen som produktchef kräver att man är på tårna. Arbetsuppgifterna omfattar försäljning och marknadsföring av reservdelar och flera projekt löper parallellt. Arbetet kantas av såväl framgångar som motgångar och Isabelle understryker vikten av en stark integritet och att stå upp för sig själv.

– Det är högt och högt, inte högt och lågt. Ett sådant arbetssätt är beroende av effektivitet och noggrannhet, men även att rätt arbetsuppgifter prioriteras vid rätt tidpunkt. Det är individen som driver projektet, inte tvärtom. Du behöver TA rollen, inte bara flyta med. Att jag har pondus, driver på processen och tar för mig är mina framgångsfaktorer, berättar Isabelle.

Kvinnliga och drivna akademiker är eftertraktade på arbetsmarknaden. Isabelle drivs av utmaningar och hennes engagemang är en stor del i hennes driv. Hon vill uppnå de bästa resultaten och alltid prestera på topp. Att vara omgiven av likasinnade kollegor är en av anledningarna till att hon trivs.

– Jag har haft möjlighet att ta andra jobb men valt att avstå i och med att jag trivs utomordentligt bra här. Det utmanar mig att arbeta med kompetenta kollegor då jag vill utvecklas i samma takt eller snabbare! De är mina förebilder och vi lär av varandra. Tillsammans har vi skapat en miljö som bidragit att många jobbar kvar – stick together, stay together – avslutar Isabelle Hanna.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor