facebook tracking

Från lumpen till karriärutveckling på Volkswagen Group Sverige AB

Med en lång historia inom koncernen och sex olika titlar är Marcus Nordström ett utomordentligt exempel på att det finns interna karriärmöjligheter. Han är stöpt i VGS-formen och har bara gott att säga om sin arbetsgivare.

– Vi har lyckats skapa en teamkänsla på det egna märket, men även inom företaget i stort. Vi arbetar alla tillsammans för att uppnå gemensamma ambitioner och mål, berättar Marcus Nordström, Key Account Manager på ŠKODA.

Efter avslutad militär grundutbildning arbetade Marcus på reservdelslagret på Volkswagen Group Sverige AB ett par år innan han gick över till inköpssidan för reservdelar. Sedan dess har han tagit klivet till ŠKODA och varit produkt/orderkoordinator i tre år, servicekoordinator i fem år, regionchef i fyra år och nu Key Account Manager sedan fyra år tillbaka. 

– Jag uppskattar att det finns utvecklingsmöjligheter. Jag drivs av att utmanas, kontinuerligt utvecklas och att få olika perspektiv på bilaffären; det är en komplex verksamhet med många olika områden som alla måste fungera för att vi ska vara framgångsrika. Volkswagen Group Sverige AB är en professionell arbetsgivare och det har gjort att jag valt att stanna alla dessa år, berättar Marcus.  

Vidare beskriver han koncernen som lyhörd för hans önskemål och att såväl chef som HR-avdelning varit engagerade i viljan att utvecklas. Marcus uppskattar att det finns en symbios mellan etablerade rutiner/processer och uppmuntran till egna initiativ. Som arbetsgivare erbjuder Volkswagen Group Sverige AB såväl interna som externa utbildningar och Marcus har prövat på både delar. Möjligheterna att utvecklas är många och Marcus är en av personerna som tagit tillvara på det.

– Det finns tydliga karriärmöjligheter, även vidare på fabriksnivå utomlands eller i återförsäljarled. Medarbetarna uppmuntras att titta bredare i koncernen än det egna företaget. Det är fantastiskt att det tänket genomsyrar koncernen, berättar Marcus. 

Vidare berättar Marcus att han särskilt uppskattar teamkänslan och att de tillsammans jobbar med mål och mätbarhet. Det höga tempot i vardagen i kombination med ett naturligt driv och eget engagemang är enligt honom själv en nödvändighet för att nå uppsatta mål. Det finns en passion inom bolaget och hos honom själv som är få förunnat.  

– Efter alla år i bilbranschen är jag fortfarande bilnörd. Det finns något lockande i det allra senaste!, avslutar Marcus Nordström med ett leende på läpparna.

För den nyfikna kan vi berätta att Marcus just nu innehar en ŠKODA KODIAQ Scout.

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor