facebook tracking

En omfattande resa inom koncernen som präglas av nyfikenhet

volkswagen-group-sverige-eva-maria-elstner-medarbetare.jpg

Möjlighet att kunna påverka och förändra är det som driver Eva-Maria Elstner, digital ansvarig för SEAT och CUPRA. Hennes karriär inom koncernen kännetecknas av såväl globala erfarenheter som kompetensutveckling. Nyfikenhet ligger till grund för utveckling inom en komplex bransch. 
– Volkswagen Group Sverige AB är en arbetsgivare som erbjuder många möjligheter till utveckling, vilket öppnar upp för att själv kunna påverka och sätta riktning, inleder Eva-Maria. 

Eva-Maria påbörjade sin karriär inom koncernen som trainee på Audi i Tyskland. Sedan dess har hon varit med om en omfattande resa inom bilbranschen i varierande roller såsom produktchef och chef för företagsförsäljning för samtliga varumärken på VW-importören i Norge. Hon har utbildat sig till marknadsekonom i London och har en utbildning från Journalisthögskolan. Cirkeln slöts när hon intog rollen som informationschef och var med och byggde Audis varumärke i Sverige samt etablerade Audi-teamen ute i organisationen. Därefter har hon ansvarat för marknad och produkt på ŠKODA i en utmanande tjänst för att sedan vara föräldraledig och slutligen landa i sin nuvarande tjänst. Idag är Eva-Maria digital ansvarig för SEAT och CUPRA – med fokus på framtida mobilitetslösningar, digitalisering och varumärkesarbete. En imponerande resa! 

– Även om mina främsta erfarenheter är inom marknad och kommunikation så hindrar det mig inte från att vara nyfiken på andra områden. Jag gillar utmaningar och litar på min förmåga att klara av uppdrag jag inte tidigare ställts inför. Det krävs mod att göra sin röst hörd, men framför allt en stark vilja att se, förstå och utveckla nya områden. Under åren har jag känt stort stöd från mina chefer och organisationen för just detta, berättar Eva-Maria. 

Ett av Sveriges snabbast växande varumärken
SEAT består av ett litet men sammansvetsat team präglat av högt engagemang. En av teamets främsta styrkor bottnar i medarbetarnas olika kompetensområden, vilket skapar förutsättningar för att komplettera varandra i olika arbetsuppgifter. Utmärkande för SEAT är deras kollektiva målmedvetenhet och starka vilja att utveckla varumärket, som idag är ett av Sveriges snabbast växande. Den stimulerande arbetsmiljön sträcker sig genom hela koncernen och genomsyrar alla led.

– VGS består av starka varumärken med många oerhört kompetenta medarbetare, vilket skapar en miljö som främjar välmående och utveckling. Det är stort men ändå personligt, berättar Eva-Maria.

“Vi lever våra värden varje dag”
VGS arbetar genomgripande med sina värderingar, vilka är djupt förankrade hos samtliga varumärken. Driv, integritet och hållbarhet är inte bara koncernens ledord utan fungerar även som riktlinjer och kraft för medarbetarna. Att ta fasta på ett lösningsorienterat förhållningssätt för att hitta lösningar i komplexa utmaningar är vad som driver dem framåt. Eva-Maria beskriver att en viktig byggsten i SEAT:s framgång är att medarbetarna motiverar och pushar varandra.

– Vårt team har en inkluderande och omtänksam kultur, vilket skapar förutsättningar för att alltid kunna säga vad vi tycker, lyssna och hjälpa varandra. Trots att det kan förekomma tuffa utmaningar och hög arbetsbelastning emellanåt, skrattar vi fortfarande mycket tillsammans och ger varandra ny energi. Vår goda balans grundar sig i vår arbetskultur, förklarar Eva-Maria. 

Att få vara med att påverka är vad som driver Eva-Maria framåt, något som möjliggjorts genom förtroende från chefer och kollegor. På VGS tillhör det seden att ta tillvara på förslag som driver förändring och utveckling.

– Jag gillar idéer som är utanför boxen och är lyhörd för nya behov och trender samt vart vi är på väg inom branschen. Det har blivit både uppmärksammat och uppskattat vilket såklart gör det ännu roligare att gå till jobbet, avslutar Eva-Maria.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor