facebook tracking

“Den starka gemenskapen på Volkswagen Group Sverige AB gör att jag känner mig involverad även under föräldraledigheten”

Joanna Holmqvist har arbetat på Volkswagen Group Sverige AB sedan 2016 men har närmare 20 års erfarenhet från bilbranschen. I dagsläget är Joanna föräldraledig från sin roll som regionchef på VGS – något som däremot inte påverkat känslan av gemenskap med kollegorna och tillhörighet till arbetsplatsen. 
– Det finns en värme här som är ovanlig hos stora koncerner, berättar Joanna. 

På Volkswagen Group Sverige AB är högt tempo och varierande arbetsuppgifter att räkna med. Enligt Joanna är den ena dagen aldrig den andra lik, och administrativa uppgifter på kontoret varvas med praktiskt arbete hos återförsäljare och partners. 

– Det råder en stark tro på frihet under ansvar på VGS, i och med att alla jobbar mot gemensamt uppsatta mål. Det är fantastiskt att teamkänslan är så stark trots att folk stundvis är utspridda, berättar Joanna. 

En stark gemenskap under föräldraledigheten 

Joanna har personlig erfarenhet från att en god gemenskap kvarstår även när delar av teamet inte befinner sig på kontoret. Hon är nämligen föräldraledig sedan hösten 2019, men är fortfarande en självklar person att bjuda med till teamaktiviteter och allmänna tillställningar.

– Trots att jag inte alltid har möjlighet att närvara är det väldigt fint att bli tillfrågad och inbjuden! Att ha fortsatt kontakt med sin arbetsplats under föräldraledigheten gör oerhört mycket för känslan av tillhörighet, berättar Joanna. 

Den starka gemenskapen gör att Joanna längtar tillbaka till VGS. Dialogen kring hennes föräldraledighet har varit positiv sedan start och har präglats av engagemang och stöttning. 

– Jag upplever att många personer känner en oro över att berätta för sin chef om föräldraledighet, men här på Volkswagen Group Sverige AB reagerade alla positivt när jag berättade. Både chefer och kollegor gav lyckönskningar och leenden – det finns en värme här som är ovanlig hos stora koncerner, avslutar Joanna.


Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor