facebook tracking

“Coaching och support gav mig möjlighet att kombinera karriär och familjeliv”

En traineeplats på Audi Sverige gav Christian Lindström chansen att etablera sig på Volkswagen Group Sverige (VGS). Han har mångårig erfarenhet inom koncernen med titlar såsom regionchef försäljning, Retail & Planning Manager och chef för Operations på Audi. Idag innehar han rollen som chef för affärsutveckling på ŠKODA. Christian understryker betydelsen av att arbeta för en koncern där han kan kombinera familjeliv med karriär.

Med stort driv och engagemang lyckades Christian få in en fot på Audi Sverige år 2009 under sina studier. En traineeplats som skulle visa sig bygga en viktig grund för hans framtida karriär och efter avslutade studier i England fick han möjligheten att komma tillbaka. En lärorik arbetsperiod följdes upp av två sabbatsår, som senare resulterade i ytterligare en comeback inom bolaget.

– Efter min examen arbetade jag på Audis marknadsavdelning i två år och därefter upplevde jag ett behov av att få nya influenser och bredda mig inom andra affärsområden. Av den anledningen tillträdde jag en tjänst på en asiatisk generalagent som gav mig nya erfarenheter och kompetenser. När sedan möjligheten dök upp att komma tillbaka till Audi som regionchef för försäljning var det ett enkelt beslut, berättar Christian.

Att bygga ett lönsamt återförsäljarnätverk
Efter givande år på Audi gick han vidare inom koncernen och idag är han chef för affärsutveckling på ŠKODA. Hans dagliga arbete innefattar bland annat att bygga upp ett lönsamt återförsäljarnätverk. Byggnationer, nya mötesplatser, kundupplevelsen och utbildning är grundläggande aspekter som är återkommande i arbetet med att bevara kundrelationer och nöjda medarbetare.

– Transformering i samhället medför att vi behöver se över våra metoder och processer. Elektrifiering och mobilitet är viktiga faktorer för branschens utveckling och lägger grunden för kundernas framtida behov. Vi tar inte för givet att den traditionella köpprocessen är konstant. Likväl är det viktigt för oss att utbilda våra säljare samt försätta dem i en inspirerande miljö. Vi behöver skapa värde för kund och säljare och tror därför på moderna anläggningar med digitala verktyg som skapar engagemang, berättar Christian.

Karriär och familjeliv
Karriär i kombination med familjeliv är inte alltid helt bekymmersfritt. Just “familjär” är ett ord Christian återkommer till när han pratar om VGS. En företagskultur som har gett honom chansen att utvecklas men också trygghet i att kunna balansera familj och jobb när det behövs som mest.

– Jag var lite vilsen när jag skulle vara föräldraledig. Mitt sammanhang har varit jobbet till stor del. Faktumet att jag har och har haft förstående chefer som alltid stöttat mig har gjort att jag har kunnat vara mer flexibel i mitt arbete. Tack vare det har jag hittat en bra balans mellan arbete och familjeliv. Pandemin har också medfört mer flexibilitet i arbetslivet och gjort det ännu enklare för mig att få ihop livspusslet, berättar Christian.

Branschens utveckling och framtidsutsikt
Det har varit ett utmanande år för många branscher, men Christian ser positivt på koncernens utvecklingspotential. Att vara ett mänskligt varumärke och erbjuda smarta tekniska lösningar är ŠKODAs fokus som nu också har lanserat sin första elbil.

– Elektrifieringen och den digitala transformeringen som sker nu är otroligt intressant. ŠKODA har en portfölj som är väl anpassad till marknadens efterfrågan och många nya digitala lösningar. Som en del i koncernen är vi med och driver utvecklingen framåt, avslutar Christian.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor